Customer Director Sales

Schiphol-Rijk

Schuberg Philis (SBP) is een Nederlands IT-bedrijf dat zich richt op de ‘mission critical’ trajecten, in omgevingen die essentieel zijn voor de business van onze klanten. SBP bestaat bijna 20 jaar en is een van de best verstopte parels van de Nederlandse economie. Met inmiddels meer dan 350 collega’s, is ons bedrijf volledig eigendom van onze drie founders en al onze collega’s.

De uitdaging

Wij hebben veel ambitie, we willen groeien, onszelf ontwikkelen en onze impact vergroten. Het soort vragen van onze klanten ontwikkelt zich, we zullen nog meer dan nu, betrokken raken bij de vragen achter de IT-vraag: de strategische businessvragen van onze klanten. Digitale transformatie, software development, data science en business consulting zijn belangrijke pijlers binnen onze groei.

We zullen ook steeds vaker met onze klanten samen experimenteren, om de nuttige inzet van nieuwe technologieën verder te versnellen. En we voelen zelf sterk de behoefte om een nog veel grotere maatschappelijke impact te creëren. We beleven dit als een mooi avontuur waarbij we onszelf steeds opnieuw moeten uitvinden. Dit zorgt ervoor dat er steeds weer nieuwe kansen zijn om als individu en als bedrijf je te blijven ontwikkelen.

Hoe wij werken

Wij zijn een bedrijf zonder ‘bazen’, en dragen als collega’s allemaal de verantwoordelijkheid om de continuïteit, groei en kwaliteit van SBP te bewerkstelligen. Een bedrijf waar we samenwerken met onze klanten en collega’s op een manier zoals we eigenlijk vinden dat dat moet. Wij zetten ‘experts in the lead’ in zelfsturende teams en houden deze teams verantwoordelijk voor de kwaliteit die er aan klanten geboden wordt. Voor die kwaliteit hanteren wij het ‘honderd-procent-denken’, maar het is iets veel groters dan een getal. Honderd procent is: hoe wij erin zitten, om te beginnen als mens en als team. En, inderdaad, dat leidt vervolgens tot ongekend hoge cijfers. Bijvoorbeeld voor het slagingspercentage van projecten, voor de security en continuiteit als intrinsiek onderdeel van hoe wij werken en voor de technische innovatie die we samen met onze klanten realiseren. En daarmee dus: voor de tevredenheid van onze klanten. Want wij geloven vanuit het diepst van ons wezen dat je altijd nog net iets dichter bij die honderd procent kunt komen.

De persoon

Om de genoemde groei te initiëren, begeleiden en verder te versnellen zoeken we commerciële leiders die de richting van de groei gaan uitzetten. Die onze impact voor onze bestaande klanten maar ook door acquisitie van nieuwe klanten, doen groeien en meebouwen aan de mooiste ICT-dienstverlener van Nederland. De rol kent veel dimensies en verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om hierbij te melden dat deze verantwoordelijkheden samengaan met het mandaat om te kunnen handelen. Wij geloven erin dat context van de situatie en het mandaat om te handelen de sleutel zijn naar hoge klanttevredenheid. Het functieprofiel is breed en we zoeken daar een persoonlijkheid bij met de volgende kenmerken:

Ondernemend, ambitieus: Iemand die samen met ons Schuberg Philis naar grote hoogten wil brengen. Je neemt geen genoegen met de status quo en zoekt altijd naar manieren om weer een stapje dichter bij de 100% te komen. Je durft te ondernemen en experimenteren, bent zelfstartend, resultaatgericht en gelooft in je eigen plan. Je bent overtuigend en weet jezelf, het team, de klanten en businesspartners door complexiteit van vraagstukken heen te leiden. Je stapt vooruit waar anderen terugdeinzen. De wereld is maakbaar en dat straal jij uit.

Visie: Als Customer Director Sales ben je in staat om de vraag achter de IT vraag (de business vraag) van de klant te signaleren. Daarnaast kun je met toegepaste creativiteit en visie nieuwe opdrachten definiëren, waarin de waarde van onze expertise en toegepaste technologie voor onze klanten tot uiting komt.

Inhoudelijk: Je hebt ervaring in IT, begrijpt de noodzaak en impact van digitalisering en kan of consultative wijze de dialoog hierover met de klant op boardniveau voeren. Het begrijpen van, of affiniteit hebben met, corporate compliance en regelgeving van toezichthouders is hierbij een pre. Daarnaast heb je de interesse om je snel de kennis van de markt en business van de klant eigen te maken.

Relationeel, verbinding: Je bent sterk in relatieontwikkeling en zoekt, maakt van nature verbinding. Jouw inhoudelijke expertise, nieuwsgierigheid en inlevend vermogen helpen daarbij.

Je bent flexibel in het gebruik van communicatiestijlen en kan deze situationeel toepassen. Het verbinden op alle niveau’s gaat je makkelijk af. Je kan enthousiasmeren, goed luisteren, uitdagen en leiden.

Leiderschap: Als Customer Director Sales ben jij de expert in de lead en verantwoordelijk voor de groei en ontwikkeling van bestaande en nieuwe klantrelaties. Samen met de Customer Director Delivery zet je de met het klantenteam de richting uit. Je zorgt dat we de juiste afspraken maken met onze klanten en binnen deze afspraken de hoogste kwaliteit leveren. Je haalt het beste uit je collega’s – je begeleidt niet alleen het proces, maar werkt ook intensief samen om het beste resultaat te behalen. Je bent inhoudelijk sterk en pragmatisch ingesteld. Dat betekent dat je bereid bent je handen uit de mouwen te steken.

Analytisch: Je bent inhoudelijk en analytisch sterk en multidisciplinair in denken en doen.  Je kunt snel schakelen en patronen herkennen en daarop acteren. Je intuïtie is een goede en betrouwbare raadgever voor je, maar je blijft nog steeds nieuwsgierig naar (nieuwe) theorieën en cijfermatige onderbouwingen.

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zeer goed.

Wat bieden wij jou

 • Hybrid way of working: Het Schiphol-Rijk kantoor zal de basis zijn voor jou en je team, maar het staat je vrij om vanuit alle Schuberg Philis kantoren of vanuit huis te werken, in overleg met je team.
 • Contract voor onbepaalde tijd
 • Een jaarsalaris, inclusief 8% vakantiegeld
 • Een jaarlijkse bonus optie van 2x15%
 • Mobiliteitsplan: Tijdens de proeftijd ontvang je een ov-vergoeding, kilometervergoeding of huur/poolauto. Na de proeftijd heb je de mogelijkheid tot een leaseauto of het aanvragen van een NS Business Card, als dit de voorkeur heeft i.p.v. de kilometervergoeding.
 • Recht op deelname aan het Employee Ownership Plan, na je proeftijd
 • Pensioenplan: Pensioenbijdrage afhankelijk van salaris en leeftijd (BeFrank) – en een sessie met een onafhankelijk financieel adviseur voor het bespreken van je pensioen en aanverwante financiële zaken
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering en nabestaanden- en wezenpensioen
  • Nabestaandenpensioen (BeFrank/Elipslife)
  • ANW Hiaat (BeFrank)
  • WIA-AOP excedent (ElipsLife)
  • WGA-Hiaat Uitgebreid (ElipsLife)
  • WIA excedent (Elipslife)
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan de collectieve ziektekostenverzekering ONVZ (5% korting op de basis ziektekostenverzekering en 10% korting op de aanvullende ziektekostenverzekering. Extra korting op de jaarlijkse bijdrage van 2%.)
 • 25 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband)
 • Laptop en iPhone van Schuberg Philis
 • Toegang tot een speciaal CoolBlue Home Office portaal waarin een persoonlijk budget beschikbaar is om te helpen thuis een prettige werkplek te creëren
 • Well-being activiteiten zoals mindfulness, hardlopen en andere activiteiten
 • Goed en gezond eten (ontbijt, lunch, diner, en snacks – waarvoor er een kleine bijdrage van € 25,- ingehouden wordt op het maandelijks loon in verband met de belastingdienst)
 • Groeimogelijkheden, plezier en uitdaging!

Got excited?

Apply for this job

Interested? Send your credentials, curriculum vitae and your cover letter to our recruitment team. They will contact you and invite you to discover if there could be a match.

Complete this form and submit to apply. Got any questions about applications or applying for a job? Feel free to contact our recruitment team: recruitment@schubergphilis.com

Ready to apply?

How we hire

We would like to get to know you as much as you would like to get to know us. In a 5 to 6 step hiring process we will together find out if we are a match.

Read more \

What we offer

Yes, a job at Schuberg Philis provides a salary and benefits. It also provides the freedom to become who you are.

Find out \
Schuberg19230

What does a day at Schuberg Philis look like?

Read more \

More Business job openings at Schuberg Philis

Are you a recruiter?

We created some guidelines for you to follow when contacting us for candidates. Please follow them carefully if you want to keep off our blocklist.

Read more \