Logo image

SIGNING MOMENT PERSBERICHT KEPLER - SCHUBERG PHILIS

Hoe schaal je Vision Machine Learning in een purposeful omgeving?

  • Kepler Vision werkt samen met Schuberg Philis om de AI-zorg voor ouderen te verbeteren
  • Nieuw partnerschap garandeert 100% up-time voor de software van Kepler Vision
  • AI-aangedreven computer vision-technologie stelt bedrijven in staat internationaal te schalen

Amsterdam, 3 november 2020 - Kepler Vision Technologies - een wereldleider in de ontwikkeling van vision-gebaseerde software voor herkenning van menselijke activiteiten - heeft vandaag haar samenwerking aangekondigd met IT dienstverlener Schuberg Philis.

Night Nurse

Kepler Vision heeft een op machine learning gebaseerd detectiesysteem ontwikkeld: de Kepler Night Nurse (KNN). Door machine learning en computervisie te combineren, kan KNN het vallen, het ongemak voor een patiënt en abnormaal gedrag bij de patiënt detecteren. De KNN waarschuwt het verplegend personeel vervolgens zodat ze meteen adequaat kunnen reageren. Het resultaat is dat deze nieuwe technologie met een factor 1.000 beter presteert dan bewegingssensoren, bedmatten en draagbare monitoringsystemen. Minder valse alarmen en hierdoor ook onnodige belasting die deze op het verplegend personeel uitoefenen.

"We worden allemaal ouder", zegt dr. Harro Stokman, CEO en oprichter van Kepler Vision. "Niet alleen op individueel niveau, maar door de combinatie van dalende geboortecijfers en een langere levensduur is het aandeel ouderen versus jongeren hoger dan ooit. Hoewel dit een geweldige prestatie is van de kant van de medische en sociale zorgsector, brengt deze verschuiving zijn eigen problemen met zich mee."

Kepler Vision x Schuberg Philis

De samenwerking van Kepler Vision met Schuberg Philis betekent dat de software van de Night Nurse gegarandeerd 100% van de tijd functioneert, wat betekent dat geen enkele patiënt aan haar lot overgelaten wordt. Beide organisaties hebben ervaring met innovatie en het snel en frictieloos schalen in een gereguleerde markt zonder daarbij in te boeten op privacy en integriteit.

Schuberg Philis kan duizenden nieuwe videostreams van patiëntbewaking binnen één dag aansluiten, wat Kepler in staat stelt om haar activiteiten in zowel Nederland als internationaal op te schalen.

Dr. Harro Stokman, CEO en oprichter van Kepler Vision zegt: "Na evaluatie van een reeks IT innovatie specialisten, werd duidelijk dat Schuberg de enige leverancier is die 100% uptime van bedrijfskritische applicaties garandeert, wat cruciaal is voor het waarborgen van de patiëntveiligheid in zorginstellingen. Dankzij deze samenwerking kunnen we snel opschalen in een tijd waarin het beschermen van oudere patiënten en het verlichten van de druk op zorgpersoneel nog nooit zo belangrijk is geweest."

"De samenwerking tussen Kepler en Schuberg Philis is een optelsom van expertise die complementair is aan elkaar en elkaar versterkt. Schuberg Philis biedt met haar ervaring en kennis echt nachtrust aan de Nachtverpleegkundige. Waar Kepler zich zal concentreren op haar baanbrekende technologie, zal Schuberg Philis zorgen voor een soepele werking, veilige omgeving, die compliant en zeker is." - Ilja Heitlager, CIO, Schuberg Philis.

Medical Device Registratie

Deze samenwerking volgt op het nieuws dat de Night Nurse software van Kepler Vision officieel is geregistreerd als "medical device" dat voldoet aan de Europese wetgeving. Dit markeert een belangrijke stap in de voortdurende innovatie van Kepler Vision op het gebied van ouderenzorg.

Volgende stap

De volgende stap in de samenwerking is het ontwikkelen van een starterskit voor zorgcentra, zodat zorgcentra op laagdrempelige en efficiënte wijze gebruik kunnen maken van de ontzorging door de Night Nurse.

MORE NEWS

blank

SBP narrative HD ENG with subs

blank

SBP narrative HD NL

blank

Accelerating your cloud transformation journey

A running gag went viral on the social media platforms: Who led …