Logo image

De cloud is klaar voor de digitale kroonjuwelen - positioning paper multi-cloudaanpak

Multi-cloud aanpak van Schuberg Philis neemt grootste bezwaren weg - Alhoewel de meeste organisaties inmiddels doordrongen zijn van de voordelen van cloud computing, brengen slechts weinigen hun bedrijfskritische applicaties over naar de cloud. Schuberg Philis heeft een multi-cloudaanpak ontwikkeld en getest om alle bezwaren weg te nemen rond transities van de ‘digitale kroonjuwelen’ naar de cloud. De aanpak houdt rekening met de architectuur, technologiekeuzes, cultuur en organisatie. Hierdoor kunnen klanten profiteren van alle voordelen die cloud computing biedt, zonder in te boeten op veiligheid en betrouwbaarheid. Het volledige verhaal is te lezen in de positioning paper ‘Vrijheid behouden in de cloud’.

Arjan Eriks, Cloud Director bij Schuberg Philis: “We zien dat veel CIO’s moeite hebben om cloud computing een plek te geven in hun bestaande IT-omgevingen. Ze worstelen met vragen op het gebied van dat dataveiligheid, privacywetgeving, kosten en complexiteit van de integratie. Als gevolg hiervan wordt cloud computing nog niet op grote schaal geïmplementeerd en zeker niet voor bedrijfskritische applicaties.

Dat is zonde, omdat de cloudvoordelen pas écht worden gerealiseerd als een applicatielandschap in zijn geheel naar de cloud wordt verplaatst. Met onze gefaseerde multi-cloudaanpak, is het mogelijk om volledige cloudtransities succesvol door te voeren en tegelijkertijd de IT-managementprocessen maximaal te automatiseren. Zo’n transitie heeft niet alleen grote impact op de technologische processen, maar ook op de cultuur en organisatie, DevOps en applicatieontwikkeling en tenslotte security en compliance. Wij houden in iedere fase van de transitie rekening met deze aspecten en zorgen voor onderlinge samenhang.”

Eriks vervolgt: “Schuberg Philis gelooft dat cloudcomputing in de basis neerkomt op het maken van slimme keuzes: welke applicaties horen thuis in welk type cloud? Schuberg Philis plaatst applicaties in hun geheel in de bijpassende cloud: public, community,  hybrid of private. Daarbij zijn wij in staat om aan alle eisen op het gebied van veiligheid en privacy te voldoen.

Door deze volledige overgang, kan de oude IT-omgeving na de transitie worden ontmanteld. Daarmee vallen ook de bijbehorende kosten weg voor licenties, ondersteuning, vaardigheden en processen. Als de omstandigheden na verloop van tijd veranderen, dan bieden we klanten de mogelijkheid om eenvoudig te wisselen van cloudtype en/of provider.”

MORE NEWS

blank

Christmas dinner — Schuberg Philis style

Christmas dinner — Schuberg Philis style Christmas, the time …
blank

Why communication is key

To happiness, performance, and success. by Edwin Stoop of …
blank

What’s Cool in Azure — October 2020

What’s Cool in Azure — October 2020 Following Microsoft …